Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τα «απολιθώματα» του Κανκούν…

Συνεχίζονται οι συζητήσεις στο Κανκούν, χωρίς όμως κάποια ουσιαστική αλλαγή. Τα φώτα έχουν πέσει στο Πρωτόκολλο του Κιότο και την ανάγκη συνέχισής του. Μετά την Ιαπωνία που δηλώνει πως δεν επιθυμεί την επέκτασή του, χθες προστέθηκε και ο Καναδάς στο γκρουπ των κρατών που τάσσεται κατά της επέκτασής του μετά το 2012, οπότε και εκπνέει η ισχύς του.

Δικαίως λοιπόν ο Καναδάς κέρδισε χθες την πρώτη θέση στο «απολίθωμα της ημέρας», στο βραβείο δηλαδή που απονέμεται κάθε μέρα από το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων CAN International στις χώρες που πηγαίνουν προς τα πίσω τις κλιματικές διαπραγματεύσεις.
Ήταν η δεύτερη πρωτιά του Καναδά, όπως δυο έχει και η Σαουδική Αραβία. Από ένα απολίθωμα κατέχουν χώρες όπως η Νορβηγία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία κοκ. Δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του CAN International σε ποιες χώρες πηγαίνουν τα «απολιθώματα» καθώς και τους λόγους για την βράβευσή τους.

Επίσης, αξίζει να δείτε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian πως εμπλέκονται οι κλιματικές διαπραγματεύσεις με τη διάσημη υπόθεση διαρροής διπλωματικών τηλεγραφημάτων και ποιες παρασκηνιακές κινήσεις έχουν γίνει ώστε να επηρεαστούν οι συζητήσεις για το κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου