Τι μπορείτε να κάνετε

Το WWF Ελλάς προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να πείσει την ελληνική κυβέρνηση για το αυτονόητο: ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του να απαιτήσει μια καλή παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα, η οποία θα πρέπει να είναι φιλόδοξη, οδηγώντας σε γρήγορη και μεγάλη μείωση των εκπομπών, δίκαιη, όπου όλες οι χώρες θα συνεισφέρουν στις προσπάθειες ανάλογα με τις δυνατότητες και τον βαθμό ευθύνης της κάθε μιας, και δεσμευτική, καθώς μόνο μια νομικά δεσμευτική συμφωνία μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών.

Το WWF Ελλάς έχει αποδείξει εξάλλου με τις πολυάριθμες δράσεις και επιστημονικές εκθέσεις του ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές της και μπει ουσιαστικά στο δρόμο της «πράσινης ανάπτυξης». Έως την τελευταία μέρα των διαπραγματεύσεων, το WWF Ελλάς θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών και άσκησης πολιτικής πίεσης.

Όμως, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα χωρίς τη δική σας βοήθεια.
Δεν είναι μόνο η μάχη που δίνουμε στο Κανκούν.
Δεν είναι μόνο η οικονομική στήριξη που χρειαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τις δράσεις μας.
Ζητάμε τη συνεισφορά σας για να αλλάξουμε συνήθειες, για να πείσουμε τους πολιτικούς ότι η Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς τους ίδιους και για τις επόμενες γενιές.

 1. Υποστηρίξτε οικονομικά το έργο του WWF Ελλάς.
  Η μεγαλύτερη δύναμη της οργάνωσης είναι οι υποστηρικτές της. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια ενασχόλησης του WWF Ελλάς με την κλιματική αλλαγή έχουμε βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολιτών και πολιτικών. Μόνο με την υποστήριξή σας μπορούμε να συνεχίσουμε. Δείτε εδώ τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε το έργο μας. 
 2. Ενημερωθείτε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
  Επισκεφθείτε καθημερινά την ιστοσελίδα της οργάνωσης για να μάθετε πως εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις
 3. Συμμετέχετε στο γκρουπ του WWF Ελλάς στο facebook.
  Κατά καιρούς θα δημιουργούνται on-line κινήσεις που αξίζουν της υποστήριξής σας
 4. Ενημερωθείτε για την κλιματική αλλαγή.
  Μπείτε στην ιστοσελίδα της εκστρατείας του WWF Ελλάς για την κλιματική αλλαγή και εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό για το κλίμα. 
 5. Εξοικονομήστε ενέργεια.
  Καλύτερη ενέργεια είναι αυτή που δεν παράγεται. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κτιριακός τομέας ευθύνεται για το 40% της καταναλισκόμενης ενέργειας στη χώρα, σίγουρα μπορούμε να περιορίσουμε το νούμερο αυτό μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Δείτε εδώ μερικούς τρόπους.